продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

камери

 Insta360 X3 най-мощната джобна камера

Insta360 обяви нова 360-градусова екшън камера, Insta360 X3. Тя разполага с нови 48MP сензори за изображения и 2,29 инча сензорен екран. Insta360 казва, че това е „най-мощната камера, която можете да носите в джоба си“. Със серията X ние преоткриваме фотоапарата „насочи и снимай“, за да улесним всеки да бъде творец. X3 е създаден, за да помогне на следващото поколение творци да издигнат своята креативност до нови висоти“, посочват от Insta360. Благодарение на сензорите за изображения с висока разделителна способност, камерата записва 5.7K 360-градусово видео с Active HDR и ефекта Invisible Selfie Stick. Що се отнася до неподвижните изображения, камерата заснема до 72MP  снимки с помощта на своя 6.7mm (35mm еквивалент) F1.9 обектив.

Insta360 X3 Action Camera | JB Hi-Fi

Можете да заснемете 360-градусово или стандартно съдържание с един обектив. Използвайки 360-градусовата функция, потребителите могат да записват 5.7K кадри при до 30 fps. Можете също така да записвате 4K видео с до 60 fps. В режим на единичен обектив разделителната способност достига 4K (24/25/30 кадъра в секунда). Видео режимите включват стандартен, Active HDR, Timelapse, TimeShift, Bullet Time и Loop Recording. Активният HDR е възможен благодарение на новите 48MP сензори за изображения и използва алгоритъм за стабилизиране на екшън кадри и минимизиране на призрачните изображения, като същевременно разширява видимия динамичен обхват на вашите кадри. 360 Timelapse е наличен при разделителна способност до 8K. Що се отнася до Bullet Time, това е ефект, подобен на Matrix, възможен чрез завъртане на камерата над главата ви в кръг. В този специален режим можете да снимате при 4K/120p и 3K/180p.

X3 включва жироскоп с шест оси и използва стабилизацията FlowState на Insta360, за да поддържа вашето видео стабилно. Има 360-градусово заключване на хоризонта, което поддържа нивото на хоризонта дори когато напълно завъртите камерата. Като всяка добра екшън камера, X3 е здрав и издръжлив. Камерата е водоустойчива до 10 м извън кутията. Можете също така да добавите допълнителни аксесоари, за да увеличите неговата издръжливост, включително предпазители за лещи за потребители, които обичат екшън спортове. С новия режим Loop Recording можете също да използвате Insta360 X3 като видеорегистратор. Той непрекъснато записва видео в този режим, но запазва само зададена продължителност на последните записи въз основа на избраните от вас настройки, така че да не запълвате хранилището си с безполезни кадри.

Говорейки за съхранение, камерата записва на microSD карта. Допълнителните функции на работния процес включват  Bluetooth, WiFi, USB Type-C порт за зареждане и 48 kHz аудио запис чрез стерео микрофони. Камерата тежи 180 г. Новият 2,29″ сензорен екран е покрит със закалено стъкло и камерата включва четири бутона за посока, за да можете да използвате камерата дори и с ръкавици. X3 включва нова, по-голяма батерия от 1800mAh, която може да записва до 81 минути при 5.7K/30p видео. Insta360 X3 е съвместим с мобилни устройства с iOS и Android. Insta360 X3 е наличен за поръчка сега чрез Insta360 и Amazon. Камерата е с цена 539.99 евро.