продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

на вода

Pedayak модулен електрически каяк с педали

Нека да ви представим Pedayak, това е универсален плавателен съд, който може да бъде почти всичко, което искате да бъде един плавателен съд, с правилните аксесоари и много малко време за сглобяване.  Pedayak е еднорогът на каяците, с педали или електрически мотор, платна и дори трикорпусен. Pedayak е каяк, който се представя като модулно решение за пътуване по вода, независимо дали сам или с компания, за различни цели, от риболов до правене на снимки или дори ежедневно пътуване . Със или без децата. Това е трансформиращ се съд, който може да се похвали, че предлага същите удобства и стабилност като лодка , но в много по-компактен отпечатък, което означава, че е лесен за транспортиране и маневриране при пускане.

По-прост начин да го кажем е, че Pedayak е каяк задвижван от педали – но вие също получавате безопасно гребло, скрито в тръбните дръжки. Неговият по-голям, по-компетентен и по-млад брат е Pedayak Electric, чието официално описание казва, че е хибриден каяк с човешка сила (педали) и/или електрическо задвижване, който е бърз, маневрен, стабилен, многофункционален и изграден от технологични иновации. Накратко, Pedayak Electric е каяк, който можете да движите с педали, да работите с електрическа енергия или комбинация от двете за повишена скорост и по-висока степен на удобство. Плавателният съд се управлява от подвижно водоустойчиво дистанционно управление, което закачате на една от тръбните дръжки. Батерията и контролерът са интегрирани в едно устройство, което се помещава в запечатано отделение във водоустойчивия корпус, зад седалката.

Производителят L’Aquaphile казва, че можете да увеличите скоростта и автономността, като изберете да въртите педалите, докато се движите с мотор. Управлението на Pedayak се извършва с помощта на лост, който контролира кормилото и руля, Тъй като витлото и кормилото са защитени от килове, Pedayak може да плажува или да плава в плитки води с газене от поне 35 см. Освен това може да се движи назад и да се обръща на място и е особено безшумен, което го прави идеален за дейности като наблюдение на птици. L’Aquaphile представя Pedayak като модулна единица за всеки плавателен съд, от който се нуждаете, което означава, че можете да го превърнете във ветроходна лодка, катамаран или тримаран.

Тежащ само 40 кг сам по себе си, Pedayak позволява още двама леки пътници в основната си конфигурация като например деца. Базовият Pedayak е 2499 евро, докато електрическата версия е 4200 евро. В зависимост от това от какво се нуждаете и колко аксесоари добавяте към пазарската си количка, цената може да стигне до 10 000 евро за модела Pedayak Trio Electric and Sail. L’Aquaphile казва, че доставките се извършват пет дни в рамките на пускането на поръчката, с доставка до цял свят – но за сметка на клиента. Така че, имайте предвид и това.