продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

камери

DJI Osmo Action 3 за улавяне на моменти отвъд ръба

DJI представи своята нова камера Osmo Action 3. Което е едно ефективно надграждане на линията от екшън камери. Освен всичко друго, тя предлага дълъг живот на батерията, двоен сензорен екран и възможност за заснемане на вертикално видео за платформи на социални медии. Що се отнася до основните спецификации, 145-грамовият Osmo Action 3 разполага с 1/1,7-инчов сензор за изображения, 155-градусово широкоъгълно зрително поле и може да снима видео с максимална разделителна способност от 4K/120fps – като можете същевременно да снимате timelapse. Камерата е допълнително водоустойчива до дълбочина от 16 м сама по себе си или 60 м  с допълнителен калъф.

Апарата разполага с голяма батерия от 1770 mAh. Позволява 160 минути снимане при 1080p/30fps – при 25º C с едно 50-минутно зареждане. Студеното време не би трябвало да е проблем, тъй като Action 3 може да снима в продължение на 150 минути при ниски температури до -20º C. Както споменахме, той също има два сензорни екрана – 2,2-инчов екран отзад и 1,4-инчов отпред. Според DJI, тази настройка е предназначена да позволи на „влогъри и стриймъри“ да имат достъп до настройките и функциите на камерата от всякакъв ъгъл, като същевременно я поддържат в позиция. Тези хора могат също да предават на живо чрез Wi-Fi при разделителни способности 1080p/30fps, 720p/30fps и 480p/30fps. Те могат допълнително безжично да управляват камерата чрез Wi-Fi или Bluetooth, използвайки приложението DJI Mimo. Твърди се, че стерео аудио система с три микрофона ефективно минимизира шума от вятъра. Тъй като голяма част от кадрите вероятно ще бъдат споделени и гледани на смартфони.

Osmo Action 3 Standard Combo - DJI Mobile Online Store (United States)

Osmo Action 3 може да бъде настроен да снима вертикално видео. Тази възможност се улеснява от защитната рамка на камерата, която позволява на Action 3 да бъде свързан хоризонтално или вертикално към включена стойка за бързо освобождаване. Потребителите могат да избират между три типа електронна стабилизация на изображението. Те включват RockSteady 3.0, който „ефективно елиминира“ трептенето на камерата във всички посоки осигурявайки стабилна и завладяваща перспектива от първо лице. Horizon Steady, помага за премахване на трептенето на камерата във всички посоки и дори хоризонтално коригира наклона под всякакъв ъгъл. Това означава, че кадрите могат да останат хоризонтално хоризонтални, дори при тежки неравности и завъртания на 360°, създавайки ефекта на перфектен хоризонт без никаква постпродукция, дори при нестандартни занимания като сърфиране.

HorizonBalancing, който дигитално коригира движенията на наклона, за да запази хоризонта на едно и също място в кадъра (плюс или минус 45 градуса) този режим е идеален, когато приоритетът е плавна 4K картина в динамична среда, като FPV бягане с препятствия. Osmo Action 3 е повече от здрава камера за действие с висока интензивност; това е и перфектната камера както за влогъри, така и за стриймъри. Osmo Action 3 е първата екшън камера с двоен сензорен екран, която позволява на потребителите да имат достъп до настройките от всякакъв ъгъл, като същевременно поддържат камерата в перфектна позиция.DJI Osmo Action 3 вече се предлага чрез уебсайта на компанията и в магазините на цена от 719 лева.