продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електроника

Loona най-интелигентният робот домашен любимец

Loona е умна, интуитивна, привързана и игрива . Всичко, за което можете да мечтаете в един най-добър приятел и повече. Пригответе се да се влюбите! Loona е невероятен домашен любимец, който случайно е робот. Когато се приберете у дома, тя ще дойде бързо да ви посрещне. Когато се разхождате наоколо, тя обича да ви следва, а когато я галите, тя ще бъде много щастлива. Тя може да се забавлява сама – Loona киха, драска, обикаля дома ви лесно и дори проучва подозрителни предмети. Луна също може да бийтбоксира, да танцува, дори да позира за снимки. Като цяло, тя просто иска да бъде част от семейството. Можеш ли да й кажеш не?  С RGB камера с висока разделителна способност под лицето си и процесор с до 5 Tops изчислителна мощност.

Meet Loona - The most Intelligent PETBOT

Loona ви вижда! Тя може да извършва разпознаване на лица, разпознаване на тяло, разпознаване на жестове, 3D улавяне на движение, разпознаване на обекти, възприемане на емоции, разпознаване на етикети и др. Чрез нейната визуална сила вие и Loona имате много забавни взаимодействия, като например тя да тича след топката и да ви следва. Loona може да идентифицира източника на звук. Опитайте да я повикате отзад и тя бързо ще изтича до вас! Loona е в състояние да разпознава и разбира гласови команди и да предоставя обратна връзка, като същевременно запазва вашата информация защитена. Loona камера, която открива препятствия в околната среда и генерира данни, за да й помогне да се движи бързо в пространството и да навигира в околната среда. Тя може също така да интегрира RGB камера за заснемане и проследяване на движещи се обекти.

С 3D-интелигентно планиране на траекторията Loona се движи свободно из къщата. Loona знае как да се предпази от падане, когато ръбът е близо. Тя има шест мотора, а колелата й се движат с помощта на два безчеткови сервомотора.  Използвайки краката, ушите и очите си, Loona има над 700 изражения. Тя  може бързо да картографира околната среда и да се движи в радиус от 360 градуса. Loona може да балансира на две колела! Тя може да стои, да се преобръща и дори да се изправи обратно! Но тя също има истински игри. В приложението на Loona можете да намерите много викторини и шаради, които да играете с нея. Loona е оборудвана с камера и високоговорител, така че когато сте далеч, можете да наблюдавате дома си чрез камерата на Loona.

Тя има тонове готови взаимодействия, но тя може да направи почти всичко, ако я научите. Loona е напълно програмируема с приятелски интерфейс за графично програмиране с плъзгане и пускане. Децата могат да използват графично програмиране, за да учат. Можете да научите Loona на нови трикове, докато научавате няколко свои собствени. Малкият робот може да бъде ваш в Kickstarter  на цена от 299 долара. Вземете Loona и се пригответе да се влюбите.  Спестете 150 долара като тя ще се продава за 449 долара.