продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

светлина

Luci Beam Соларен челник и фенерче 2 в 1

Въпреки че всеки челник може да служи и като фенерче, ако просто го държите в ръката си, новият Luci Beam на Mpowerd е проектиран специално да играе и двете роли. Като допълнителен бонус, той може също да се зарежда от слънчева енергия, за моменти, когато включването му в мрежата не е опция. Luci Beam се състои от три основни части: стойка за фар челник (която е прикрепена към еластична лента за глава), оборудван с осветителен LED модул и модул за фенерче без LED. Всеки от двата модула съдържа собствена литиево-йонна батерия – 650 mAh модул във фара и 4000 mAh модул във фенерчето.

Когато използвате Luci Beam като фар, модулът на фара е магнитно свързан директно към стойката на челника. Като предната LED секция на модула може да бъде наклонена надолу с до 90 градуса, за да освети по-добре задачата, която изпълнявате. Той съдържа два бели светодиода, които имат комбиниран максимален светимост от 300 лумена, заедно с два червени светодиода за сценарии, при които потребителите не желаят да правят компромис с нощното си виждане. Когато използвате Luci Beam като фенерче , модулът на фара е магнитно свързан към модула на фенерчето (вместо стойката на челника).

По-големият модул е ​​по-лесен за държане от потребителите, плюс неговата батерия с по-висок капацитет позволява по-дълго време на работа. Освен това модулът  на фенерчето може да се присъедини към стойката на фара отзад, като лентата за глава на тази стойка се превръща в лента за китка. Батериите на двата модула могат да се зареждат поотделно или едновременно (ако модулите са свързани заедно), като се използва или включен USB кабел, или слънчев панел на модула на фенерчето. Съобщава се, че пълното зареждане отнема по-малко от два часа през USB или осем часа на пряка слънчева светлина.

Когато се използва самостоятелно, обявеното време за работа на модула на фаровете е два часа в режим на висока мощност (300 лумена), шест часа в режим на среден (100 лумена) и 24 часа в режим на ниска мощност (10 лумена). След като модулът на фара е свързан към модула на фенерчето, тези цифри скачат до четири часа при High, 12 часа при Medium и 30 часа при Low. Цялата настройка на Luci Beam също е IPX4 водоустойчива, което означава, че може да издържи водни пръски от всяка посока. Вече е достъпен чрез уебсайта на Mpowerd на цена от 64,95 щатски долара.