продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Veo Apollo градски двуместен и удобен е-велосипед

Veo, която се рекламира като първата печеливша споделена компания за микромобилност, току-що представи най-новия си лек електрически скутер, известен като Apollo. Но за разлика от типичните е-скутери или е-велосипеди, този не е просто двуколесен, той е двуместен. Apollo е електрически велосипед от клас 2, предназначен за пътуващите в града. За разлика от много оператори на споделена мобилност, които използват електрически велосипеди и електронни скутери на трети страни, Veo проектира своите превозни средства вътрешно. Това е стратегия, която компанията прилага още през 2017 г. Това означава, че е работила за изграждането на електрическият велосипед Apollo от нулата. Снабден с чифт седалки, Apollo може да се използва или за транспортиране на пътник или за теглене на повече товари, отколкото бихте побрали на типичен споделен електровелосипед или електротротинетка, намиращи се на повечето улични ъгли.

С капацитет от 181 кг велосипедът със сигурност е създаден да се справи с допълнителното тегло. Този дизайн с двойно предназначение има за цел да повиши полезността на електронния велосипед , като му даде по-добър шанс да измести повече пътувания с кола, като предостави функционална алтернатива, която не се ограничава до един ездач с вещи на стойност колкото раница. Повечето споделени оператори на електрически велосипеди използват електрически велосипеди от клас 1, които нямат дросели. Вместо това моторът се задейства от въртенето на педалите на водача, което означава, че потребителят все още трябва да извършва част от работата. Но електронните велосипеди с дроселово управление могат да се управляват по-скоро като мотоциклет, като педалите се използват предимно като статични опори за крака. Veo Apollo е електровелосипед от клас 2 и по този начин предлага тази газ, която компанията позиционира като чудесен начин за помощ при преодоляване на хълмове. На практика е вероятно да се използва на повече места или просто за удоволствие.

Conheça o primeiro veículo elétrico de micromobilidade urbana de dois passageiros - Olhar Digital

Veo казва, че неговите електрически велосипеди с дроселна клапа се наемат 4 пъти повече от електровелосипедите, поддържани изцяло от педали. И в случая с Veo Apollo, дроселът не го превръща точно в мотоциклет с висока мощност. Моторът от 750 W може да има прилична енергия, но мотоциклетът е ограничен до разумна максимална скорост от 25 км/ч, което вероятно е добра идея за електровелосипед, превозващ пътници, проектиран специално за водачи, които не пътуват често. Що се отнася до батерията , Apollo може да измине разстояние от 72 км с едно зареждане, което улеснява повечето пътуващи да стигнат до работа и обратно. Що се отнася до функциите за безопасност, Apollo например, може да симулира шум от електрически двигател, предупреждавайки пешеходците и другите участници в движението за вашето присъствие, когато се приближавате.

Освен това, интелигентна дисплейна система предупреждава водача за нивото на батерията, скоростта и дори данните за зоната на каране благодарение на вградената навигационна система. Apollo дори получава технически функции като Bluetooth високоговорител, гласови команди и държач за телефон. Не на последно място, Apollo разполага със сменяеми батерии, което означава, че техниците на Veo могат лесно да сменят и ремонтират батериите за миг. Тези, които са развълнувани да видят новия електрически велосипед Apollo на Veo на собствените си улици, ще трябва да почакат още малко. Новият електровелосипед няма да започне да се разпространява до началото на 2023 г.