продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

къмпинг

NS-1 със всички възможности за живот извън мрежата

Надявайки се да предефинира начина, по който хората създават лагер, базираната в Колорадо компания CampWorks представя своя нов напълно електрически кемпер „NS-1“. Според създателите си NS-1 е повече от кемпер; това е мобилна, офроуд микро-мрежа. С висококачествени компоненти и капацитет, тази компактна каравана, захранвана с батерии, може да съхранява до 1840 вата слънчева енергия, действайки като генератор за всяко електрическо превозно средство, което я тегли. Проектиран да съчетава удобствата и лукса на дома с приключенска нагласа за пътуване навсякъде, NS-1 позволява спокойствие навсякъде извън пътя.

Основана през 2017 г., CampWorks изгражда 100% каравани, захранвани от батерии. Базираната в Колорадо фирма се е посветила на проектирането на напълно работещи микро-мрежи, позволяващи на потребителите да живеят според слогана „Живей там, където си“. Тъй като няма изискване за връзка или мрежа, защото потребителите наистина да не могат установят лагер, където пожелаят. NS-1 EV е предназначен за хора, които искат да контролират енергията си, където и да отидат и не разчитат на никаква електрическа мрежа. Кемперите са 100% захранвани от батерии. Това означава, че вашата система не разчита на пропан, природен газ или дизел. Вашата печка, нагревател, бойлер и всичко останало се захранва с електричество и може да се презарежда от слънцето.

Наскоро представеният кемпер NS-1 осигурява 5000 W 240-волтова мобилна мощност извън мрежата, 1840 Wh слънчева енергия и 5500 Wh LiFePO4 батерия която се зарежда от 240W фиксиран слънчев панел. Капацитетът на батерията може да се надгражда до 11 000 Wh. NS-1 има окачване без оси, стоманено покритие на дъното и 31-инчови офроуд гуми, което му дава 48 см пътен просвет и увереността да се изправи и на най-трудния терен. Безшевното композитно тяло осигурява минимални течове и висока издръжливост. NS-1 разполага също с прозорци с двоен стъклопакет и акустични изолационни стенни панели за да поддържа топлината на потребителите през цялата година. Интериорът е оборудван с удобна зона за спане и кухня с плъзгащ се плот, и двузонен индукционен котлон с, място за съхранение на кухненски прибори и LED осветление за вечери след тъмно.

Налице е DC климатик за охлаждане с ниска мощност и термопомпа за ефективно отопление както и 1500W резистивен електрически нагревател за по-ниските температури. Контролен панел със сензорен екран. Тризонова вентилация с изпускателни вентилатори за оптимален въздушен поток „NS-1 има всички функции, от които се нуждаете, за да се развивате извън мрежата.“ споделя компанията. „Независимо дали изкачвате планини, пресичате потоци или прекарвате релаксиращ семеен уикенд на къмпинг в националния парк, Nomadic System е проектирана за вас, за да извлечете максимума от преживяванията си на открито.“ NS-1 EV може да бъде закупен на цена от 65 000 долара.