продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Volcon Brat стартира на пазара на електро велосипедите

Напоследък започнахме да виждаме електрическите велосипеди да възприемат все повече дизайни, вдъхновени от мотоциклетите. Освен че приличат все повече и повече на мотоциклети, електрическите велосипеди също могат да се похвалят с по-добра производителност от всякога. В света на първокласните, електрически велосипеди, марки като Super73 царуват. Но нови марки като Volcon се стремят да се възползват от бързо разрастващия се пазар. По-рано компанията представи Grunt, първия си електрически мотоциклет. Mарката изглежда да ше влезе в играта с  електрически велосипеди през 2023 г. с модел, известен като Volcon Brat.

Той разполага с 20-инчови 10 см широки гуми, батерия, поставена на горната тръба, която имитира стила на резервоар за гориво на мотоциклет и като цяло стил, вдъхновен от ретро визията. Освен това, предстоящият електро велосипед получава някои прилични основи, състоящи се от рамка с пълно окачване, хидравлични спирачки и впечатляващо електрическо задвижване. По отношение на производителността, Volcon Brat се очаква да бъде оборудван с електрически мотор с номинална мощност от 750W и пикова мощност от 1200W. Това означава, че той вероятно ще разполага с много въртящ момент и със сигурност ще бъде способен градски круизър, както и случаен офроуд авантюрист. Въпреки това, ако велосипедът желае да бъде легален за улицата вариант, и  ще достигне до 45 км в час, за да бъде класифициран като електровелосипед клас 2 или 3, легален за използване по пътищата на САЩ.

Brat е създаден с четири режима на каране, за да поеме всичко – от офроуд приключения до маневриране в градския трафик с лекота. Тези режими варират от минимално подпомагане на педала до пълно включване на газта. С повече от 112 км  забавно каране с едно зареждане в режим 1, Brat осигурява достатъчен обхват, за да даде възможност на вашето приключение и да ви върне у дома. Brat се захранва от 48V батерия, която може да бъде напълно заредена за 6-7 часа чрез зареждане от ниво 1 през стандартен домашен контакт. За разлика от някои други електронни велосипеди, The Brat е създаден за каране по и извън пътя. Вградените LED фарове и задни светлини означават, че забавлението не трябва да спира само защото слънцето залезе.

Динамичният дисплей на Brat предоставя на ездача прогнозен обхват, разстояние на пътуване, време, одометър и скорост с един поглед. Пренасянето на технологията Volcon App към Brat, от Grunt и Stag, позволява по-динамично изживяване при каране и още по-подробна информация за времето за зареждане, режимите на каране и картите, всичко това с проста Bluetooth връзка, която безпроблемно се свързва с вашия смартфон. Volcon очаква да започне да доставя Brat на дилъри и потребители през ноември 2022 г., като цените започват от 2799 долара.