продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

къмпинг

Forma Campers къмпинг ремаркето като просторно оригами

Докато формата на сълза на компактните кемпер ремаркета продължава да носи вълна от възобновена популярност по целия свят, ние продължаваме да виждаме нови, необичайни алтернативи на оригиналната форма, от здрави аерокосмически сплави до извити кубчета. Най-новият иновативен дизаин идва от латвийския стартъп  Forma campers,  който се отклонява от оригиналния дизайн с арка, като същевременно запазва размер, оформление и основно тегло, сравними с по-традиционните сълзи. Можем само да мислим да го наречем оригами-капка, облечена в костюм от фасетиран алуминий върху интериор, облицован с матрак за двама души, и кухня със заден люк. Неговият просторен интериор и голяма врата тип крило на чайка се комбинират, за да създадат базов лагер с твърди стени, който е идеален за спане, хранене, работа от разстояние по време на път или просто да седнете и да се насладите на гледката.

Дългата 4 метра Forma не прилича точно на всяко друго къмпинг ремарке, което си спомняме да сме виждали в миналото, странните ъгли, които се движат във всяка посока, изграждат уникалният дизаин. Forma прилага олекотена конструкция, за да направи своите ремаркета жизнеспособна опция за водачи на компактни и/или електрически превозни средства. Сандвич панелите разполагат с 1 мм алуминиева външна обшивка, покриваща 28 мм изолация. Посоченото базово тегло е 750 кг. Уникалният външен вид на Forma идва от визията на огромния вход на крилото тип чайка който привлича вниманието. Вратата на Forma се простира точно зад предния ръб на ремаркето до горната част на единичната ос. Това създава особено широк, удобен вход и вътрешна/външна седалка за един или двама души, които да използват, докато се наслаждават на природния пейзаж, може би с чаша сутрешно кафе.

Спалната кабина Forma е уютна и функционална, а акцентът е падащият плот в центъра на горния шкаф отзад. Той служи като малка маса за хранене и бюро за лаптоп и едновременно с това има достъп до кухнята, за да улесни сервирането на храна и напитки. Матракът е с размери 140 х 200 см, когато е легнал и също се сгъва чрез дизайна си от много панели. Налице са 12-V/230-V/USB контакти, вентилационен отвор на покрива и бяло/червено LED осветление също са стандартни. Кухнята следва лекия дизайн на Forma, включвайки само мивка, плот от неръждаема стомана, шкафове от балтийска бреза, бяло/червено LED осветление и електрически контакти като стандартно оборудване. Също така включва специално място за охладител или хладилник/фризер; купувачите могат да добавят хладилник и печка от листа с опции на Forma или да донесат свои собствени.

Електрическата система е с 80-Ah 12-V батерия и 230-V крайно захранване. Докато надграждането със 125w соларен панел Solara с батерия 165 Ah и инвертор на мощността може да  бъде най-добрият вариант. Къмпинг ремаркето Forma направи своя официален дебют в Caravan Salon на специална начална цена от 16 900 евро без ДДС. Опциите включват дизелов нагревател, Bluetooth аудио система, предна кутия за помощни средства, багажник на покрива и система за сигурност с GPS проследяване.